Ο ΑΟΦ ΣΤΟ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
ΗΡΩΙΚΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΠΑΚΟΣΜΑ

Στις 9-5-2010 πραγματοποιήθηκε στον Βόλο ο υπερμαραθώνιος με την ονομασία ΚΈΝΤΑΥΡΟΣ. Πρόκειται για έναν καθαρόαιμο αγώνα ορεινού τρεξίματος του οποίου την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε ο Δήμος Αγριάς Βόλου.
Ο αγώνας ξεκίνησε στις 6:00 το πρωί από την παραλία της Αγριάς με την συμμετοχή 250 αθλητών από όλη την Ελλάδα. Οι αθλητές κλήθηκαν να κάνουν τον γύρο όλου του ορεινού συγκροτήματος του Πηλίου ανεβαίνοντας σε όλες τις κορυφές του, συμπληρώνοντας 67,7 km και διανύοντας +3440 m θετικής υψομετρικής διαφοράς, για να τερματίσουν ξανά στην παραλία της Αγριάς.
Τον ΑΟΦ εκπροσώπησαν οι ΙΩΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΤΙΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΠΑΠΑΚΟΣΜΑ ΒΗΘΛΕΕΜ με συνοδό τον Πρόεδρο του ΑΟΦ κ.ΜΠΟΣΚΟ ΑΛΕΞ.
Κατά την διάρκεια αυτού του εξαιρετικά επίπονου αγώνα, οι αθλητές μας είχαν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τις κοφτερές πέτρες τα απόκρημνα μονοπάτια και τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές αλλά και την υπερβολική ζέστη και τον δυνατό ήλιο που δυσκόλευε τις προσπάθειές τους.
Μετά από 11 ώρες και 39 λεπτά αγώνα τερμάτισε στην 7η θέση της κατηγορίας του και 85η θέση γενικής κατάταξης ο Ιωαννόπουλος Γιάννης.
Η Παπακοσμά τερμάτισε μετά από 5 λεπτά και με χρόνο 11h : 44 min καταλαμβάνοντας την 5η θέση της κατηγορίας της και την 88η θέση γενικής κατάταξης.
Ο Τίτας Χρήστος δεν κατάφερε να τερματίσει και εγκατέλειψε στο 40 km μετά από 5:30 ώρες αγώνα και ενώ βρισκόταν στην 11 θέση γενικής κατάταξης, καθότι δεν αισθανόταν καλά, μιας και αντιμετώπιζε ίωση του αναπνευστικού τις τελευταίες ημέρες πριν τον αγώνα.
Να σημειωθεί ότι όλοι οι αθλητές που κατέλαβαν τις 5 πρώτες θέσεις γενικής (εκτός του πρώτου, του Ελβετού Marco Gazoola) ήταν πίσω από τον Τίτα σε προηγούμενους αγώνες ορεινού τρεξίματος.
Το Δ.Σ του ΑΟΦ συγχαίρει τους παραπάνω αθλητές του για την προσπαθειά τους.


ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου