Η ΝΕΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΑΟΦ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥ - ΜΑΡΙΝΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΑ


ΜΑΥΡΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ
Vs
 Ηλίας “Blues Wire” Ζάικος




    Ο Χορογράφος Χρήστος Κατίδης και η επαγγελματική ομάδα Χορού Jazz Theater Dance, με περηφάνια παρουσιάζουν το χοροθεατρικό έργο «Μαύροι Άγγελοι» του Χ. Κατίδη , σε σκηνοθεσία Μαρίνου Καρπούζα και τις χορογραφικές πινελιές της Ανδρομάχης Καφαντάρη.
Την μοναδικότητα του έργου σφραγίζει με την κιθάρα και τα Blues σόλο του ο Ηλίας Ζάικος , εμβληματική φυσιογνωμία των Blues Wire , και Θρύλος της BluesRock σκηνής της πόλης μας.
Πρόκειται για μία παράσταση που διαπραγματεύεται την αρχέγονη και αρχετυπική μάχη του Καλού με το Κακό, μέσα από την πτώση του Αρχαγγέλου και την πάλη του με την φθορά και την Αμαρτία, μέσα στην καθηλωτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι χορδές του Ηλία Ζάικου.
Ατμόσφαιρα, που απολυτρώνει, καθαγιάζει και κορυφώνει τον βέβηλο χορό των Blues, όταν συμπράττει με το Βιολί του Μ. Καρπούζα , ζωντανά πάνω στην σκηνή, σε μια, πρωτόγνωρη για όλους, εμπειρία αισθήσεων.     
    Πλημμυρισμένες από διάσημες μουσικές Blues , Μιούζικαλ, Συμφωνικά έργα και Ρόκ ραψωδίες, οι σύγχρονες – Jazz χορογραφίες του Χ.Κατίδη ακροβατούν ανάμεσα στους συμβολισμούς της θρησκευτικότητας και της σχέσης ανθρώπινου – Θείου, και την χορογραφική απεικόνιση του Ιερού και του βέβηλου, παρμένου μέσα από την ίδια την Καινή Διαθήκη και την Αποκάλυψη του Ιωάννου.
    Η βαθιά πνευματικότητα των Ιερών κειμένων, οι γεμάτοι συναισθηματική ένταση συμβολισμοί και η Αισθητική αρτιότητα, γεμάτη δράση και εκπληκτικές χοροθεατρικές ερμηνείες, μέσα στους ήχους που ξεπηδούν από την κιθάρα του Η.Ζάικου, και δένουν στην σκηνοθετική παλέτα του Μαρίνου Καρπούζα, καθιστούν το έργο κορυφαίο στο είδος του και αιχμαλωτίζει με την ταυτότητα και την ποιότητά του, από τον πιο απλό θεατή μέχρι τον πιο απαιτητικό κυνηγό πρωτότυπων χοροθεατρικών Μιούζικαλ.  


ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Χρήστος Κατίδης
                        Ανδρομάχη Καφαντάρη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΚΕΙΜΕΝΑ : Μαρίνος Καρπούζας

ΚΙΘΑΡΑ : Ηλίας Ζάικος
ΒΙΟΛΙ : Μαρίνος Καρπούζας

ΧΟΡΕΥΟΥΝ :
ΜΑΥΡΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ :   Άννα Αϊδινίδου
                                  Λίτσα Τζούρου
                                  Φανή Σιώτη
                                  Κωνσταντίνα Κουτσαυτάκη
                                  Χριστίνα Αντωνιάδου
ΑΣΠΡΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ :   Τία Πενοπούλου
                                  Ελπίδα Ιακωβίδου
                                  Ελίζα Γκιλιοπούλου
                                  Έλενα Γκαλκανοπούλου   
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ:           Γιώργος Μιχαηλίδης

Δημιουργικό/graphics : Γιαννακίδης Νίκος
Official Trailer :             Παναγιώτης Κουντουράς   
Φωτισμοί/Ηχοληψία:     Ανέστης Ατακτίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου